Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní část 2013-14

 

KLÁŠTEREC ZAKONČIL PODZIM PORÁŽKOU, V MOSTĚ PADL O JEDINÝ GÓL

 

K poslednímu duelu podzimní části severočeského oblastního přeboru zajížděli národní házenkáři Klášterce nad Ohří do Mostu, kde změřili síly se záložním týmem tamního druholigového celku.

Domácí, kteří napsali na zápasovou soupisku maximální možný počet hráčů, se za velmi příjemného podzimního počasí ujali vedení, které si udržovali po většinu zápasu. V prvním poločase odskočil Most na rozdíl dvou gólů a tento náskok si pohlídal až do přestávky.

Po se Baník dostal místy až do třígólového vedení, ovšem Klášterečtí se i přes problémy s vlastní hrou nepoložili a dokázali vyrovnat. Zhruba tři minuty před koncem byl stav vyrovnaný a oba celky měly možnost strhnout vedení na svou stranu. V závěru útočili domácí, kteří skórovali a po jejich gólu rozhodčí Bukovský odpískal konec utkání.

"Mám ze zápasu v Mostě smíšené pocity. Dokázali jsme sice uhlídat střelce Vrzala, který je schopný dát i dvacet gólů za zápas, ale v naší hře bylo příliš technických chyb v podobě kroků při rozehrávce, nepřesných přihrávek nebo přešlapů při střelbě. Několikrát jsme dokázali vybojovat míč a vzápětí ho vlastní chybou darovat soupeři. Při nepříznivém vývoji jsme se dokázali v poslední zhruba dvaceti minutách semknout a zabojovat o body, ale zejména v prvním poločase jsme byli úplně zbytečně rozhádaní mezi sebou. V závěru jsme si nepohlídali čas, abychom útok domácích přerušili a odvezli si alespoň bod. Nevím, kde přesně se stala chyba, ale je to mrzuté," řekl o utkání hrající trenér Libor Kult.

 

BANÍK MOST "B" - SK NH KLÁŠTEREC N./O.   21:20 (11:9)   

 

Sestavy:

Most: Nyč, Nový - Deutsch, Činoveský, Bíma 2, Benda, Horák, Skála 4, Synek, Vrobel, Pans, Drábek, Vrzal 5, Mertl 4, Svítek 6

SK NH: Matějka - Velek, Filo, Kothánek - Holubička 1, Kult 6, Martínek 8, Schiller 5

 

Do Klášterce se na házenou jezdit již asi nebude


dsc00283.jpgZítra, tedy v neděli 27.10, odehrají házenkáři SK NH poslední zápas v podzimní části OP a je již téměř jisté, že to bude pro Klášterec asi poslední zápas vůbec. Oddíl SK NH Klášterec nad Ohří se již delší dobu potýká s existenčními problémy. Nejistota ohledně financování oddílu, nevyhovující hřiště, skromné zázemí a chybějící mládež. To jsou hlavní důvody, proč se zástupci klubu začali celou situací zabývat. Během měsíce října si členové SK NH společně sedli a řekli si svoje k dané situaci. Všichni v klubu vidí situaci špatně a tak pověřili místopředsedu oddílu, Edu Schillera, aby se pokusil najít řešení. Po několika náznacích se naskytla možnost spolupráce Klášterce nad Ohří s SK Chomutov NH. Před několika dny se zástupci SK NH Klášterec nad Ohří sešli s manažerem SK Chomutov NH ing. Vojtěchem Čihařem a informativně si řekli své představy o možné spolupráci těchto klubů. V několika nejbližších hodinách, se všichni zástupci SK NH Klášterec seznámí s podmínkami a vyjádří se k dané situaci a nabídce. "Ve hře jsou podle všeho pouze dvě varianty. Buď přestěhování klubu do Chomutova nebo úplný konec jednoho mužského oddílu v oblasti " říká místopředseda SK NH Eda Schiller.

dsc00265.jpgSK NH Klášterec nad Ohří děkuje Městu Klášterci nad Ohří a ZŠ v Petlerské ulici za mnohaletou spolupráci. Bohužel situace je tak vážná, že nejsou jiné, než uvedené varianty. Dle dřívějšího vyjádření ředitele školy Mgr. Zdeňka Růžičky je jasné, že samotná škola nemá prostředky na obnovu hřiště v areálu školy a samotné město také nemá k dispozici finance na nový povrch. Dále není jasné  financování klubu od města v dalších sezónách.



V nejbližších hodinách se rozhodne o budoucnosti klubu. Vše podstatné a v co nejkratší době oznámí klub stanovisko předsedovi OSK panu Klasovi.

 

 

 

V NEDĚLI ZAJÍŽDÍ SK NH K POSLEDNÍMU PODZIMNÍMU ZÁPASU DO MOSTU

 

most1.pngNásledující neděli sehrají házenkáři SK NH Klášterec nad Ohří poslední soutěžní zápas podzimní části OP. Soupeřem žlutomodrých bude v Mostě rezerva druholigového mužstva. p1200007.jpgVzájemná utkání bývají vždy zajímavá. Zkušený klášterecký celek proti dravému mládí, který právě na domácím hřišti dokáže potrápit a překvapit mnoho týmů. Navíc se začal střelecky prosazovat levoruký Václav Vrzal, který například nadělil 20 branek KNH Chomutov. Klášterec v minulém zápase remizoval doma s Chomutovem, kde se bohužel vyfauloval stabilní člen obrany David Kratochvíl, který tak bude svému týmu chybět. S největší pravděpodobností nebude hrát ani Petr Chládek a tak příležitost na obraně dostanou opět hráči Filo s Kothánkem, kteří si však svými dobrými výkony z posledních zápasů řekli o častější herní čas. V útoku bude SK NH spoléhat na souhru "dlouhánů" s běhavýma "prckama" a tak cílem Klášterec je odvést si z Mostu dva body za výhru a uhájit druhou pozici v tabulce OP.

Utkání začíná již v 9 hodin a tak doufejme, že nebude příliš mrznout. Duel bude rozhodovat zkušený ligový rozhodčí Jaroslav Bukovský ze Žatce.

 

 

DRUHÉ OKRESNÍ DERBY VÍTĚZE NEMĚLO, KLÁŠTEREC REMIZOVAL S CHOMUTOVEM

 

V předposledním utkání podzimní části hostili národní házenkáři Klášterce nad Ohří okresního rivala a vedoucí tým tabulky oblastního přeboru z Chomutova. I tentokrát byl k vidění vyrovnaný duel, který nakonec neměl vítěze.

 

Úvod střetnutí se znovu o něco lépe povedl kláštereckým barvám, ale žlutomodří si nevytvořili tak velký náskok jako v Chomutově. Hra i skóre se postupně vyrovnaly a na hřišti přibývalo emocí. Necelých sedm minut před koncem došlo ke kontaktu obránce s kláštereckým útočníkem Milanem Kratochvílem, který nepříjemně upadl a narazil při tom do hostujícího brankáře, který se snažil střetu zabránit. Vášně vzplanuly naplno a David Kratochvíl se vydal přes celé hřiště spoluhráče a bratra "pomstít". Za strčení do hostujícího brankáře dostal od rozhodčího Bukovského červenou kartu s osobním trestem do konce utkání a domácí hráli deset minut oslabeni o jednoho hráče. Hosté si však do poločasu vybudovali pouze jednogólový náskok.

 

Ten v úvodu druhého dějství nepatrně vzrostl, ale stále se nejednalo o nesmazatelné manko. To si velmi dobře uvědomovali všichni hráči domácích, kteří bojovali o vyrovnání. Zhruba deset minut před koncem utkání už každý viděl na ukazateli skóre remízu, když Klášterec zlepšil obranou hru a donutil hosty k chybám. Útočníci pak svým pohybem vyfaulovali Jiřího Martínka, který dostal červenou kartu a Chomutov hrál pětiminutové oslabení. Domácí se dokonce dvakrát ujali vedení a v závěrečných minutách měli v útoku několik příležitostí strhnout vedení na svou stranu. Osm vteřin před koncem rozhodčí hru přerušil a domácí rozehrávali uvnitř brankoviště. Po domluveném signálu měl Klášterec výhodu trestného hodu po čase, který však neproměnil a tak si obě mužstva rozdělila po bodu.

 

"Základní pokyn před utkání byl jasný. Chtěli jsme za každou cenu udržet chladnou hlavu a soustředit se na vlastní výkon. Myslím, že se nám to docela dařilo, až na závěr prvního poločasu. Tam jsme bohužel emoce neukočírovali, i když to v daný moment bylo velmi těžké. Kluci zaslouží pochvalu za to, jak jsme desetiminutové oslabení zvládli. Ve druhém poločase jsme znovu dotahovali drobné manko a tentokrát se nám to povedlo. Závěr jsme sehráli na výbornou, chyběla jen přesnější střela. Myslím, že z obou zápasů s Chomutovem jsme mohli vytěžit víc, tentokrát soupeře přece jen víc podrželi brankáři. Přítomnost Ibla byla znát," konstatuje hrající trenér Libor Kult. "Zaráží mě, že jsme prý předváděli neatraktivní házenou. Nevím, co si o tom mám myslet. Ale kořením zápasů jsou góly a těch jsme nastříleli dost. Těžko se naši útočníci budou nechávat vědomě "fackovat" do obličeje, pak zkrátka přichází střelba z delší vzdálenosti a jiné herní varianty," doplňuje ještě.

 

SK NH KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ - KNH CHOMUTOV 20:20 (9:10)

 

Sestavy:

SK NH: Matějka - Velek, Chládek, D. Kratochvíl, Kothánek, Filo - V. Martínek 16, Schiller 2, Kult 1, M. Kratochvíl 1,Holubička

KNH: Ibl, Mir. Kučera - J. Martínek, Vyleta, Vaníček, Vremský, Hamouz - L. Kučera 10, Karlovský 5, Mar. Kučera 5.,Kollár

 

 

V SOBOTU POSLEDNÍ DOMÁCÍ ZÁPAS PODZIMU, PŘIJEDE VEDOUCÍ TÝM CHOMUTOVA

 

19.jpgNetradičně již v sobotu od 12,30 hodin nastoupí Klášterec nad Ohří v posledním domácím zápase podzimní části OP proti KNH Chomutov. Dosud jasný vedoucí tým oblastního přeboru KNH Chomutov přijede hájit svojí neporazitelnost z tohoto ročníku. Poslední vzájemný zápas vyhrál KNH rozdílem jediné branky 23-22, a proto i tentokrát lze očekávat vyrovnanou partii. V posledním zápase KNH Chomutov na domácím hřišti porazil Baník Most B po nevídané přestřelce 36-26. Náš celek si doma v poklidu poradil s Litvínovem 22-13. Zatímco KNH Chomutov hlásí před derby kompletní sestavu a navíc je opět ohlášená posila z Mostu brankář Ruda Ibl, domácí svěřenci hrajícího trénera Libora Kulta zatím neví, v jaké sestavě nastoupí. Jisté snad je, že obrana by měla nastoupit již v kompletním složení. V útoku je však nejistá účast Milana Kratochvíla a také Vladimíra Martínka, který má problémy s pravou nohou.

Pokud Klášterec doma uspěje, bude mít stále šanci se porvat o vítěství v OP. Porážka naopak znamené z největší pravděpodobností jistotu triumfu KNH Chomutov, který má natolik kvalitní tým, že ve zbytku soutěže by jejich pozici již někdo těžko ohrozil.

 

ulogo.27.jpeg

 

 

 

 

KLÁŠTEREC SI I V KOMBINOVANÉ SESTAVĚ PORADIL S LITVÍNOVEM

 

Druhou říjnovou neděli hostili národní házenkáři Klášterce nad Ohří soupeře z Litvínova, s nímž zahájili pouť podzimní částí sezóny. Divoká přestřelka z úvodního vzájemného klání slibovala gólové hody i tentokrát, což se však naplnilo jen z poloviny.

 

Hosté sice přijeli v silném složení, ale jejich elitní střelec a útočník Jan Viktora do utkání nakonec vůbec nezasáhl. Tato skutečnost z velké části usnadnila pozici klášterecké obraně, která odehrála zápas v hodně nestandardním složení. Vzhledem k faktu, že na zápas přišlo pouze sedm hráčů, kteří mohli obléknout žlutomodrý dres domácích, bylo nutné improvizovat. Útočník Eduard Schiller si poprvé v kariéře vyzkoušel roli beka. Ze stabilní základní sestavy zadních řad byl k dispozici pouze David Kratochvíl.

 

Jenže ani výše uvedené okolnosti nezabránili Kláštereckým ve výborném vstupu do utkání. Pozorná defenziva v čele s velmi dobře chytajícím brankářem Matějkou nedovolila Litvínovu skórovat. Domácímu útoku se dařilo proměňovat šance, takže brzy vedl Klášterec 4:0, což donutilo hosty, aby si vzali oddechový čas. Po něm začala litvínovská obrana více obsazovat dva útočníky domácích, kteří se prezentovali dobrou střeleckou formou. Celý klášterecký útok si však s novým pojetím poradil a těžil z výborné spolupráce všech tří forvardů. Martin Kothánek se sice gólově tolik neprosazoval, ovšem svým pohybem vytvářel prostor pro kombinace spoluhráčů.

 

Žlutomodří si tak i nadále udržovali vedení, které do poločasu narostlo na sedm gólů. Po změně stran prostřídali hosté hráče v útoku i obraně, ale ani tento tah je do utkání nevrátil. Domácí útoku si udržoval vysoký střelecký standard, pokud některé příležitosti neproměnil, dokázala obrana v čele s velmi dobře hrajícím Schillerem udržet litvínovské snahy o zdramatizování duelu na uzdě. Po závěrečném hvizdu rozhodčího Bukovského tak činil rozdíl mezi oběma celky devět přesných zásahů.

 

„V našem týmu panovala podobná situace jako před prvním vzájemným duelem, takže se musím přiznat, že jsem měl z utkání velký respekt. Minule v Žatci jsem nehrál, nicméně jsem od spoluhráčů slyšel, že náš brankář má slušnou formu, což se potvrdilo. Soupeř nám pozici trochu usnadnil tím, že do utkání vůbec nenasadil Viktoru, ale i tak zaslouží obrana v čele s brankářem za výkon pochvalu. To samé platí i o útoku, přestože jsme řadu příležitostí neproměnili. Tato skutečnost padá i na mou hlavu, protože jsem častokrát netrefil bránu nebo přešláp. Nějaké chyby jsme udělali a před derby se z nich musíme poučit, celkově však mohu zápas hodnotit pozitivně,“ ohlíží se hrající trenér Libor Kult.

 

SK NH Klášterec nad Ohří - KNH Litvínov 22:13 (14:7)

 

Sestavy a branky:

SK NH: Matějka - D. Kratochvíl, Schiller, Filo - Kult 9, V. Martínek 11, Kothánek 2

 

KNH Litvínov: Duda - Dlouhý ml., Brotánek, Lenko, Šťovíček, Bystrý - Kadlec 4, Salač 3, Hovorka 1, Gajarský 5, Viktora ml.

 

 

- v menu přidán veřejný dopis předsedovi OSK 

 

 

 

VÝBORNÝ VÝKON BRANKÁŘE MATĚJKY POMOHL SK NH K VÍTĚZSTVÍ

 

 

Za pěkného slunečného počasí se SK NH Klášterec nad Ohří představil v dalším zápase OP v Žatci, kde soupeřem SK NH byla rezerva druholigového týmu. Do města piva přijel téměř kompletní tým. Chyběl pouze hrající tréner Libor Kult. Za domácí mužstvo nastoupil i Pavel Sýkora, který se pravidelně objevuje v TOP 5 nejlepších střelců druhé ligy za poslední roky a i v dnešním zápase Pavel ukázal, že je opravdu nebezpečným střelcem.

 

Úvod utkání však lépe vyšel hostům, v prvních deseti minutách si hráči SK NH vypracovali tříbrankový náskok, který se poté dařilo držet po celé utkání. Následující průběh prvního poločasu se nesl ve stejném duchu. Na branku domácích vždy hosté dokázali odpovědět a tak po prvních třiceti minutách svítil na ukazateli výsledek 8-12 pro Klášterec. Do druhého poločasu do obrany nastoupil František Filo místo nachlazeného a z práce zraněného Martina Velka, na vývoj utkání to však nemělo žádný vliv. Klášterecké mužstvo postupně navyšovalo skóre až na rozdíl šesti branek. Poté se i více prostřídalo útočné složení SK NH a Žatci se podařilo snížit. Zkušenější tým hostů si závěr utkání pohlídal a tak v krasný podzimní den si žlutomodří odvážejí dva body za vítězství 22-19.

 

Základem úspěchu SK NH byl asi nejlepší výkon v této sezóně brankáře Václava Matějky, který v zápase chytil mnoho vyložených šancí domácích, navíc zlikvidoval i dva pokutové hody. Ve hře SK NH došlo k mnoha pozitivům. Do hry zasáhli všichni hráči na soupisce a střelecky se prosadili všichni útočníci SK NH. Další dobrou zprávou je, že se k týmu po delší době vrátil Ladislav Kratochvíl.

Rozhodčím zápasu byl pan Smák.

 

 

TJ ŠROUBÁRNA ŽATEC "B" - SK NH KLÁŠTEREC N./ OHŘÍ     19 - 22   ( 8-12 )

 

Sestavy a branky -

TJ Šroubárna Žatec : Tichý, Suttner - Fiala, Habr, Pavlas, Fína - Antol 5, Sýkora P. 8, Seifert 1, Horník P. 5.

SK NH: Matějka - Velek, Kratochvíl D., Chládek, Filo - Martínek 8, Schiller 5, Kothánek 2, Holubička 1, Kratochvíl M. 6

tréner : Ladislav Kratochvíl

 

 

 

"Z PROSTŘEDKŮ ŠKOLY NOVÝ POVRCH NELZE POŘÍDIT " říká ředitel školy Mgr. Zdeněk Růžička

 

img_uvod.jpg

 

Náš klub SK NH Klášterec nad Ohří od založení roku 1986 působí v areálu 4. ZŠ Petlerská. Během této dlouhé doby se našemu oddílu podařilo mnoho úspěchů, ať už v minulosti účastí družstva žen v první lize, či v době nedávné účast mužů ve druhé nejvyšší soutěži. Bohužel v minulém roce nastala nejasná situace ohledně hřiště právě v areálu 4. ZŠ v Petlerské ulici. Proto náš klub požádal pana ředitele školy Mgr. Zdeňka Růžičku k vyjádření se k dané situaci.


 

Pane řediteli, náš oddíl působí v areálu mnoho let, v minulém roce však nastaly určité problémy ohledně hřiště a přilehlé budovy, kterou klub využíval. Můžete nám prosím objasnit celou situaci?

 

 

Na škole působím od šk.roku 1997/98 a znám působení oddílu házené. Nejdříve za působení p.Malého. Spolupráce se školou byla velmi dobrá - fungovaly i mládežnické oddíly. Pronájmy oddílu tělocvičny na tréninky, brigády na školním hřišti atd. Teď nevím v kterém roce spolupráce s p.Malým ustala a dále jsem spolupracoval s p.Kratochvílem, který obstarával podpisy smlouvy, informoval školu o termínech zápasů, domlouval půjčení tělocvičny na zápasy ( jako šatny pro hráče). Smlouva s oddílem byla vždy na jeden rok a to pouze za úhradu spotřebované energie a protislužby. Poslední smlouvy byly podepisovány p. Pechoušem a to v roce 2012. Smlouva na rok 2013 není podepsána a nikdo to na škole od oddílu házené nepožadoval. Na jaře letošního roku jsem s p.Pechošem telefonoval ohledně "nezájmu či opomenutí" oddílu a možném uvolnění kabin na hřišti. Následovala známá kauza na zastupitelstvu města, která byla následně s představiteli města, školy a oddílu házené v zastoupení p.Pechouše vysvětlena. Škola nabídla možnost "šaten" ve školní tělocvičně. Kabiny, které jsou na hřišti jsou majetkem školy a mohly by být více využívány. Záměrem bylo a je, kabiny upravit a využít jednou nebo více aktivitami Domu dětí a mládeže, který na škole působí. Působení aktivit DDM by bylo celoroční, minimálně dvakrát v týdnu. V září jsem se s p.Pechoušem domluvil, že kabiny budou vystěhovány, uklizeny a vymalovány. K předání má dojít v říjnu.

 

 

SK NH Klášterec nad Ohří využívá nyní nadále hřiště a nově prostory šaten přímo ve škole. Přilehlou budovu klub opustil, bohužel ta je již po několikáté obětí nájezdu vandalů a zlodějů. Co tedy bude s budovou nyní a je možné nějak zabezpečit její prostoty proti dalšímu vniknutí a ničení majetku?

 

 

Částečně jsem odpověděl v první otázce. Budovu chceme využít pro aktivity DDM. Vnitřní prostory se upraví dle možností školy. Zabezpečení budouvy spatřuji jako nejúčinější v osobě správce hřiště -  celého areálu, t.j. část pro veřejnost - průlezky i velká plocha, kde je Vaše hřiště, "dráhy" a další. Osobu správce požaduji na zřizovateli, neboť od roku 2012 je celý areál sportovišť vyjmut z tzv. příkazní smlouvy a nepatří již pod školu, ale zřizovateli, který by měl mít (a má zájem) o pořádek na hřišti za pomoci školy - ředitele školy. Pro celkové zabezpečení bude škola řešit další rozšíření stávajícího kamerového systému. Nyní můžeme sledovat prostor před školou, školní pozemek-skleník a vstupní část u školní jídelny-parkoviště.  Dále bude omezen vjezd auty do prostoru k tělocvičně. S oplocením se spíše nepočítá - ploty nejsou pro vandaly překážkou.


Náš klub se potýká s nezájmem dětí o tento sport. Hlavní příčinou je právě prostředí a stav hřiště. Dle vyjádření různých odborníků, ale i lekářů, je tvrdý povrch né zcela ideální pro správný vývoj dítěte. Neuvažuje škola o změně povrchu nebo dokonce k přestavbě celého areálu?

 

Nezájem pociťují pravděpodobně i ostatní sportovní oddíly a máte pravdu, že povrch není zrovna ideální.  Změna povrchu by určitě prospěla, rád bych jiný - moderní povrch uvítal. Je to otázka získání dotačních titulů, které jsou vypisovány.? Z prostředků školy (rozpočet na provoz) nový povrch nelze pořídit ani přebudovat areál. V minulých letech bylo nově oploceno "malé" hřiště za kabinami a které by mohlo v budoucnu nový povrch získat.

 

 

 Jak vydíte celkově zájem dětí o sport v Klášterci nad Ohří?

 

 

Tak asi jako v ostatních městech. Dnes mají děti více podnětů, více možností a vybírají z těch atraktivních nebo jednodušších ( kde se tolik nepotí ), kde jsou obdivováni spoluvrstevníky a zapadají do současného trendu společnosti, všeobjímající reklamě i přáním a tužbám rodičů.

Asi to tak může být, ale nevidím to tak zle. Zájem děti mají, není možná taková výdrž být u jednoho sportovního odvětví - chtějí zkusit i další a nebo je oddílu sebere jiný výkonější ( finančně silnější) oddíl. Je to začerovaný kruh, kde snaha a píle sportovních nadšenců-trenérů není odměňována, ale spíše trestána. Vedoucí oddílů se snaží, na školách se provádí nábory už těch nejmenších žáčků. Chce to trpělivost a také podporu a dohodu všech zainteresovaných.


Pane řediteli, děkujeme za odpovědi a těšíme se na další spolupráci.

 

 

 


 - článek o derby

www.echomutov.cz/cs/echomutov/zpravodajstvi/sport/item/3420-ve-vypjat%C3%A9m-derby-s-kl%C3%A1%C5%A1tercem-se-radoval-chomutov

 

KLÁŠTEREC OKRESNÍ DERBY NEZVLÁDL, V CHOMUTOVĚ PADL O JEDINÝ GÓL

 

10.jpgNárodní házenkáři Klášterce nad Ohří zajížděli k dalšímu mistrovskému utkání na půdu Chomutova, s nímž na hřišti v minulém ročníku neprohrál. Právě tuto skutečnost zkušení házenkáři okresního rivala nesli dosti nelibě, což dokazovalo i oznámení, že tým KNH využije brankáře Ibla, který chytá stabilně druhou ligu. Dlouholetá opora Chomutova nakonec nenastoupila, ale Klášterec této absence nevyužil k bodovému zisku.

 

 

Hosté přitom začali velmi dobře. Střelecky drželi krok s domácím útokem, který i díky výborné hře klášterecké obrany potkal krátký výpadek. Ten pomohl žlutomodrým k průběžnému vedení 10:7. Jenže pak se dostavil útlum rovněž do ofenzivy Kláštereckých, takže v poločase domácí vedli 13:10.

 

Ani třígólové manko však tým, jenž poprvé v sezóně naskočil v podstatě kompletní, nepoložilo. Klášterec dokázal ve druhém poločase vyrovnat a začala přetahovaná o každý gól. Obě mužstva se střídala ve vedení, avšak nakonec si přece jen lépe počínali chomutovští házenkáři. Klášterckým nepomohla ani vynikající střelecká forma Vladimíra Martínka, autora čtrnácti gólů. V nervózním závěru vzplály emoce, což více vyhovovalo domácí, kteří v té době vedli rozdílem dvou přesných zásahů. Chomutov si toto vedení už zkušeně pohlídal, i když Klášterec dokázal ve dvou útočnících snížit na rozdíl jediné trefy. Čas na vyrovnání už však nezbyl žádný.

 

"Derby se mi nehodnotí lehce, protože si myslím, že jsme měli na vítězství. Jsem rád, že soupeř před utkáním ukázal, že se nás bojí, což nebývalo v minulých letech zvykem. Bohužel jsem toho nedokázali využít. Připravovali jsme zejména našeho brankáře na střelecky disponované hráče Chomutova, ovšem nepodařilo se nám je uhídat a nabourat jejich pohodu. Naopak nás potkal ve druhé polovině prvního poločasu střelecký výpadek, který nás v konečném důsledku stál zápas. Ve druhé půli jsme dokázali sice vyrovnat, ale zbytečně jsme v útoku i obraně ztratili několik míčů, což se nám stalo osudným. I já jsem udělal chyby při střídání. V závěru jsme usilovali o vyrovnání, na které jsme bohužel nedosáhli. Hráči nechali na hřišti všechno, nicméně mrzí mě, že jsme se dopustili přesně toho, na co jsem mužstvo upozorňoval před zápasem. Ve zlomových okamžicích jsme se víc zabývali tím, co pískl rozhodčí než vlastní hrou. Sami sobě jsme rozhodili koncentraci, což by se nám stávat nemělo, i kdyby sudí podal sebehorší výkon," ohlíží se za soubojem hrající trenér Libor Kult

 

KNH Chomutov - SK NH Klášterec nad Ohří 23:22 (13:10)

Sestavy a branky:

KNH Chomutov: Miroslav Kučera, J. Kučera - J, Martínek, Vyleta, Vremský, Vaníček - Karlovský 6, Příhoda 10, L. Kučera 6, Marek Kučera 1

SK NH: Matějka - Velek, D. Kratochvíl, Chládek, Filo - Kult 4, V. Martínek 14, Schiller 4, Kothánek, Holubička

 

 

 

 

V NOVÉM ROČNÍKU POPRVÉ NA OKRESNÍ DERBY

 

 

timeline_chomutov02-b.jpg

 

 

28.jpgA je to opět tady. Sledované okresní derby se hraje v neděli 29.9. v 15 hodin v Chomutově. Tento ročník zatím velmi dobře hrající domácí celek KNH Chomutov přivítá na svém hřišti ve Školní ulici mužstvo z Klášterce nad Ohří. Tým kolem kapitána KNH Ladislava Karlovského v této sezóně ztratil pouze jeden bod a to za remízu ve dvojzápase v Raspenavě. Celková bilance KNH je tedy čtyři výhry, jedna remíza, celkem devět bodů a tříbodový náskok v tabulce právě před žlutomodrým týmem, který se v sezóně potýká hlavně s absencemi hráčů během utkání. Od začátku sezóny se SK NH nepodařilo nastoupit v kompletní sestavě. Nejistota panuje i před nedělním derby. David Kratochvíl se dostává z nemoci, jeho mladší bratr Milan má pracovní povinnosti. Naopak Petr Chládek by měl utkání stihnout. KNH Chomutov dle posledních informací posílí druholigový brankář Ruda Ibl. V útoku se opět po krátké odmlce pravidelně objevuje i Jarda Příhoda a tak kvalita KNH Chomutov oproti minulé sezóně šla nahoru. Klášterecký tým v minulém ročníku získal s Chomutovem z osmi možných bodů šest, a tak se dá i říci, že styl hry Chomutova žlutomodrým svědčí. Derby je však vždy vyhecované a tak i nyní se dá očekávat velký boj, kde budou rozhodovat maličkosti. Duel prvního s druhým mužstvem tabulky začíná v neděli v 15 hodin a podle všeho se jedná o souboj podzimu OP mužů. Utkání bude rozhodovat pan Mixtaj ze Žatce.

 

 

 

O VÝHŘE DOMÁCÍCH ROZHODL DRUHÝ POLOČAS

 

 

179154_611922378825865_839540_n.jpg Nedělní utkání OP mužů mezi domácím Kláštercem a hosty z Mostu začalo netradičně již v 9 hodin. Bohužel tento brzký čas udělal velký problém sestavě domácího týmu. Někteří hráči, ale i funkcionáři, se k utkání ani nedostavili, a když se k tomu připočetlo onemocnění bratrů Kratochvílů, měl domácí tréner Libor Kult problém se sestavou. Nakonec se po telefonátu dostavil právě Milan Kratochvíl a domácí tým měl na soupisce potřebný počet hráčů. Novou roli si vyzkoušel Libor Kult, který musel nastoupit na obraně, místo nemocného Davida Kratochvíla a svou úlohu zvládl velmi dobře Samotné utkání začalo nešťastnou událostí. Hostující útočník Václav Vrzal ve 3.minutě utkání uklouzl na mokrém asfaltu a nepříjemně dopadl na tvrdý povrch. Naštěstí se Vaškovi nic vážného nestalo a mohlo se pokračovat v utkání. První poločas byl velmi vyrovnaný. Houževnatý mladý mostecký tým byl velmi aktivní a držel krok naopak se zkušeným týmem domácích a i skóre po prvním poločase vyznělo lépe pro rezervu druholigového mužstva. Po změně stran však domácí tým začal v útoku dobře kombinovat a vytvářet si šanci za šancí. Hlavně domácí Eda Schiller začal naplňovat potenciál své postavy a konečně se začal prosazovat i střelecky. Když se k tomu připočetl i dobrý výkon obrany a brankáře Matějky, byl konečný výsledek 20-15 pro domácí asi zasloužený. Klášterecký tým se tímto omlouvá oddílu Baník Most B, za mokrý a  těžký povrch. Bohužel klub nemá možnosti vybudovat nový povrch a navíc hřiště je v majetku města.

Utkání řídil pan Karel Klas z Chomutova

 

 

 SK NH KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ  - BANÍK MOST "B"    20-15  (5-6)

 

Sestava SK NH -

Matějka - Velek, Kult, Kothánek - Martínek 10, Schiller 7, Kratochvíl M. 3

 

 

BÉČKO DRUHOLIGOVÉHO ŽATCE ODJELO S PRÁZDNOU

 

Národní házenkáři Klášterce nad Ohří pokračovali v něděli 15. září v sérii domácích utkání. Na hřiště v Petlerské ulici tentokrát zavítal záložní tým druholigového Žatce. Před utkání na severu Čech pršelo, tudíž se hrálo na mokrém povrchu a míče dlouho suché nevydržely, což vzbuzovalo určité obavy, neboť řadě domácích střelců mokrý míč nesedí.

Úvod duel oprávněnost výše uvedených myšlenek do určité míry potvrzoval. Hosté si vypracovali těsný náskok, který však do poolčasu nevydržel. Domácí sice neproměnili dva pokutové hody, přesto zpřesnili střelbu a výsledkem bylo poločasové vedení 10:6.

Ve druhé půli drželi střelecký prapor Klášterce i nadále Vladimír Martínek s navrátilcem do sestavy Milanem Kratochvílem. Hosté se sice dokázali přiblížit na dostřel, avšak vyrovnat už nestihli. Žlutomodří už si druhou výhru v nové sezóně vzít nenechali a mohou se těšit na čtvrtou domácí bitvu v řadě. V neděli 22. září přivítají další béčko druholigového oddílu. Tentokrát přijede Most.

 

"Ze sestavy nám tentokrát vypadli dva obránci, kteří stabilně nastupují v základu. Přestože jsme museli v zadních řadách improvizovat, zaslouží defenziva pochvalu. Počínala si velmi dobře a soupeře dlouho držela zkrátka. V závěru sice hosté skórovali častěji, ale ani to nemůže velmi dobrý výkon obrany snižovat. V útoku se nám dařilo podobně jako s Raspenavou - tedy mohlo to být lepší. Na druhou stranu, když jsem viděl mokré hřiště, měl jsem z utkání docela obavy, protože našim hlavním střelcům mokro moc nesvědčí," pronesl po utkání trenér Libor Kult.

 

SK NH KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ - ŽATEC "B" 16:14 (10:6)

Sestavy a branky:

SK NH: Matějka - Filo, Chládek, Kothánek - V. Martínek 7, M. Kratochvíl 6, Kult 2, Schiller 1

Žatec: Andrt, Suttner - Habr, Fiala, Pavlas, Fína, Seifert 8, Bayer 5, Karas 1

 

S RASPENAVOU DVAKRÁT O GÓL, JEDNOU S VÝHROU A JEDNOU S PORÁŽKOU

 

Dalšími dvěma zápasy pokračoval první zářijový víkend oblastní pro národní házenkáře Klášterce, kteří odehráli proti Raspenavě první zápasy v domácím prostředí, dá-li se to tak nazvat.

 

Oba zápasy nezačali pro klášterecké barvy optimálně a k vidění byla vyrovnaná házená, i když ne moc pohledná. Vstup do utkání se domácím podobně jako v letošní premiéře nepovedl, jenže tentokrát si soupeř nevypracoval tak výrazný náskok. Klášterečtí se stále drželi na dostřel, neboť obrana nedovolovala soupeři často skórovat. Střelecké trápení protrhli domácí v úvodu druhého poločasu, když během pár minut odskočili soupeři z Liberecka ze stavu 5:5 na 10:5. Jenže Klášterec si znovu situaci zkomplikoval, když do konce utkání skóroval už jen jednou. Už do vypadalo na remízu, ale v závěru nařídil rozhodčí pokutový hod. Před jeho provedením odpískal konec utkání, takže bylo jasné, že domácí získají bod nebo dva. Kapitán Schiller tíhu okamžiku zvládl a "šestku" proměnil, čímž zajistil Klášterci první výhru sezóny.

 

Druhé utkání nabídlo podobný obrázek jako to první. Jen s tím rozdílem, že Raspenava si v prvním poločase hlídala těsný náskok a zachytila rovněž start druhé části hry. Během ní dokonce odskočila na rozdíl pětí zásahů. Jenže i hosté se museli nakonec o vítězství obávat. Domácí mocně finišovali, ale bohužel v některých případech je zradila koncovka. Snížení na 16:17 přišlo pozdě, na vyrovnání už nebyl dostatek času.

 

"Tentokrát jsme tolik neinkasovali, ale bohužel se nám nedařilo střelecky. Bohužel na čtyři útočníky dva zápasy v jeden den zvládáme jen velmi obtížně. Přestože vzadu jsme odehráli velmi dobrý zápas, objevily se momenty, kterých bychom se v příštích zápase rádi vyvarovali. To samé se však týká i útoku. Navíc frustrace z nepříznivého vývoje přinesla zejména ve druhém duelu i další negativní jevy," shrnul dvojzápas s Raspenavu hrající trenér Libor Kult.

 

SK NH KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ - TJ JISKRA RASPENAVA "B" 12:11 (5:5)

Sestava a branky:

SK NH: Matějka - Velek, Chládek, D. Kratochvíl, Filo - Kult 1, Martínek 8, Schiller 3, Holubička.

Raspenava: Albrecht, Pávek - Felcman, Jirounek, Šišo, Hille - Roušar, Roušal 2, Kober 5, Smeber 3, Hodovník 1

 

SK NH KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ - TJ JISKRA RASPENAVA "B" 16:17 8:9)

Sestava a branky:

SK NH: Matějka - Velek, Chládek, D. Kratochvíl, Filo - Kult 1, Martínek 13, Schiller 2, Holubička.

Raspenava: Pávek - Felcman, Jirounek, Šišo, Hille - Roušar 4, Roušal, Kober 7, Smeber 3, Hodovník 3

 

 

V NEDĚLI SE SK NH PŘEDSTAVÍ POPRVÉ DOMA

 

Poprvé v novém ročníku oblastního přeboru se národní házenkáři SK NH Klášterec nad Ohří představí na domácím hřišti v Petlerské ulici. Žlutomodří přivítají soupeře ze vzdálené Raspenavy. Dvojutkání se hraje v neděli a úvodní výhoz je na programu v 10 hodin dopoledne. Domácí tým v prvním kole neuspěl v Litvínově, a proto tyto zápasy jsou důležité pro celkový vývoj oblastního přeboru.

 

 

VSTUP SE NEPOVEDL, KLÁŠTEREC PROHRÁL V LITVÍNOVĚ

 

Národní házenkáři SK NH Klášterec nad Ohří zajížděli k prvnímu mistrovskému utkání sezóny 2013/2014 do Litvínova, který přihlásil mužstvo mužů po několikaleté odmlce. Klášterečtí odjížděli k venkovnímu duelu možná v roli favorita, bohužel sestava síly na hřišti vyrovnala.

 

Samotné utkání začalo pro klášterecké barvy nešťastně. Několik zbrklých střel a především pět trefených tyčí znamenaly třígólové vedení pro domácí. Právě tímto rozdílem skončil první poločas. Do toho druhého nastoupili klášterečtí hráči s odhodláním otočit skóre. Povedlo se jim sice vyrovnat, ale v závěru přišly technické chyby, které se týmu do té doby vyhýbaly a Litvínov je potrestal dvěma góly, jež rozhodly o vítězi.

 

"Začátek sezóny nám nevyšel. Jen nám to ukázalo, že máme před sebou spoustu práce, bez níž se výsledky nedostaví. Bohužel jsme v závěru příliš spěchali a z toho pramenily chyby, které soupeř potrestal. Chyběl nám střelecký výpadek z prvních minut, kdy jsme trefovali brankáře nebo tyče. Nebyli jsme sice úplně kompletní, přesto jsme měli zvládnout zápas lépe. Pozitivem je, že jsme se v poločase nepoložili a zápas nezabalili," řekl po střetnutí hrající trenér Libor Kult.

 

KNH Litvínov - SK NH Klášterec nad Ohří 26:24 (13:10)

 

Sestavy a branky:

Litvínov: Duda - Dlouhý, Hofman, Brotánek, Lenko, Skalitz ml., Musial, Salač 12, Viktora ml. 9, Smola 5, Bystrý
SK NH: Matějka - Velek, Chládek, Filo - Kult 4, V. Martínek 14, Schiller 6, Holubička

 

SKNH KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ ZAČÍNÁ NOVOU SEZÓNU V LITVÍNOVĚ

 

Podzimní část OP mužů byla nalosována a SK NH Klášterec nad Ohří k prvnímu utkání zajíždí do Litvínova, kde se opět po několika letech bude hrát mužská házená. Zápas je na programu 1.září. Na domácím hřišti se žlutomodří představí následující víkend proti Raspenavě B. Vítěz minulého ročníku OP KNH Chomutov nevyužil možnost startovat ve 2. lize, a tak každoročně sledované okresní derby je na programu 29.září v Chomutově. Mužstvo Raspenavy A, které sestoupilo z 2.ligy, bude i tento ročník působit v ligové soutěži.

Rozpis SK NH je v menu, je však možné, že budou v rozpise dělány změny, o kterých zde budeme informovat.

 

 

 

PODĚKOVÁNÍ ZA OBĚTAVOU PRÁCI

 

josef-styblo.jpgKlub SK NH Klášterec nad Ohří tímto děkuje bývalému předsedovi oblastní sportovní komise panu Josefu Stýblovi a také členovi komise panu Miroslavu Kotíkovi za jejich obětavou a mnohaletou práci v Národní házené. Klub SK NH Klášterec přeje pánům mnoho zdraví a aktivit v dalších letech. Věříme, že se s pány budeme nadále setkávat při zápasech házené.

 

Během oslav 60 let národní házené pod hlavičkou Baníku Most, obdržel pan Josef Stýblo, od předsedy ČUS JUDr. Miloslava Jansty, jedno z nejvyšších uznání a to „Čestný odznak ČSTV“.

 
gratulujeme

 

Reklama